Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2021 Leporelo o popelářích

Leporelo o popelářích

Leporela pro nejmenší sleduji již pár let díky tomu, že mi stále přibývají malí vnoučci.
Leporelo o popelářích

Nyní vydalo JaS nakladatelství, s.r.o. leporela, která mě opravdu potěšila. Jejich autorka Monika Valentová totiž jedno věnovala popelářům - a které dítě by tihle oranžoví pánové nezajímali? S prvním vnukem Tomíkem jsme s nimi opravdu dost kamarádili, protože Tomík si s nimi chtěl i povídat, nejen okukovat ty jejich mašinky. Bohužel jeden jejich stroj nám před pár dny vzplál přímo po okny našeho bytu, ale šikovní hasiči hrozivý oheň rychle uhasili.  Myslím, že realistické ilustrace Zdeňka Skřivánka k těmto civilním tématům dobře ladí.

Dalším populárním tématem pro nejmenší čtenáře je Pokojíček a jeho vybavení. No, děti by vlastně ani žádné nepotřebovaly, snad kromě hraček. A tak autorka vytvořila jednoduché  říkanky právě k nim. "Plyšák, to je kámoš z plyše, spinká s tebou v postýlce, chrr...pššš...chrr...pššš... hlavně tiše, přitul se s ním k mamince".

A protože chce být nakladatelství ve své produkci spravedlivé, vydalo také knížku  povídek Nadi Dubcové Láska v bačkorách, která je naopak určená pro velmi zralé čtenáře (či spíše čtenářky). Drobné povídky autorky, která nemusí pro humor chodit daleko, jistě potěší všechny ty, kteří to ještě ve svém životě nehodlají vzdávat.  Mimochodem Naďa Dubcová, která se leta živila jako úřednice a v roce 2007 "vstoupila do blogerského ringu", vydala před čtyřmi lety jinou moc zajímavou knížku Hana Podolská ve víru dějin, kterou jsem přečetla jedním dechem.

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru