Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2021 Potomci slavných

Potomci slavných

Téma potomků slavných mě provází životem. Každou chvíli jsem v naší malé české kotlině jako novinářka narazila na osobnost, která byla z kumštýřské rodiny.
Potomci slavných

Poprvé jsem téma zúročila v knížce Jak se dědí sláva?, která se křtila v listopadu 2006 v dnes již neexistující kavárně Credo u nás u Petrské věže. Dnes je z ní japonská restaurace, ale mně se mnohem víc líbila předtím. Křtily jsme tehdy sušenými jablíčky - jako že jablko nepadá daleko od stromu. Na ten nápad přišla kamarádka mé dcery Adély a byl výborný. Měla jsem radost, že mi účast na křtu tehdy nikdo neodmítl, a tak přišly úžasné bytosti -  teď je jmenuji podle toho, jak stojí na fotce - zpěvačka a herečka Yana Fabianová, dcera Nadi Urbánkové, Ester Janečková, Michaela Procházková (prapravnučka Boženy Němcové), Marek Brodský, Marie Hakenová (dcera Marie Glázrové a Eduarda Hakena). Dobrá zpráva v téhle chmurné době je, že všichni na snímku dosud žijeme.

Od té doby jsme poznala mnoho dalších potomků a vznikl Lexikon slavných dynastií a moc bych si přála v jejich sbírání pokračovat, ale nějak se nedá stihnout všechno - zvlášť v současných covidových časech.

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru