Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2021 V domě profesora Brdlíka

V domě profesora Brdlíka

Možná mám nějakou úchylku, ale miluju poznávat autentické prostory ve starých domech, kde ještě sídlí genius loci, i když někdy doslova mele z posledního.
V domě profesora Brdlíka

Tak se mi nedávno poštěstilo poznat úžasnou bytost, Annumarii Kolářovou, vnučku profesora Brdlíka, nestora dětského lékařství. Už tolik let připomínám jeho žáka profesora Švejcara /hlavně díky Giovanně Roklové/, a teprve teď napravuju závažný nedostatek, a v pátečním Právu, magazínu Víkend, vychází článek o Jiřím Brdlíkovi a jeho rodině. Kolem dvojice Jechenthalových domů na Malostranském nábřeží celý život chodím s němým úžasem. Ty dvě palácovité stavby na romantickém cípu nábřeží mě vždycky přitahovaly. Působí tak majestátně a zároveň trochu tajemně a těch tajemství a příběhů, co v sobě skrývají! Annamaria mi do nich dovolila nahlédnout a především krásně vyprávěla o životě své dynastie. Z těchto končin se právě stěhuje jako poslední unikátní svědek časů a dějů, které by si zasloužily román. Děkuju Zuzance Ptáčkové za to, že mě s Annoumarií dala dohromady!  

P.S.: Na návštěvu jsem si nesla přednášky prof. Brdlíka, které jsme si před časem zakoupila v antikvariátu. Přišlo mi stylové, že mi do nich vepsala Annamaria věnování.

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru