Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2022 Na slyšenou v pondělí v Českém rozhlase

Na slyšenou v pondělí v Českém rozhlase

Milí přátelé, pokud si vzpomenete, nalaďte si v pondělí 11.7. v 11 hodin Český rozhlas Dvojku.
Na slyšenou v pondělí v Českém rozhlase

Do pořadu Blízká setkání mě pozval Aleš Cibulka, s nímž se znám asi 21 let. Poprvé jsme se "blízce setkali" nad jeho chystanou knihou o Nataše Gollové. Zaujal mě tehdy svou posedlostí a důkladností, s níž se do své monografie o téhle jedinečné komičce pustil. Podruhé jsme se sešli nad jejím druhým dílem, když Aleš pátral po tom, s kým je Nataša vyfocená ve Zlíně. Fotku jsem dala k článku do Vlasty s výzvou, zda by nám někdo nepomohl. A ozvala se příbuzná pedikéra Františka Kocourka, který je dnes už docela známou osobností /píšu o něm i ve své nové knížce První republika. Jak žily hvězdy/, a Aleš měl samozřejmě radost. Třikrát jsem měla tu čest účastnit se jeho pořadu Tobogan, který se vysílal z Divadla U Hasičů /dnes tuším, že ho natáčí přímo v budově ČRo/. Netušila jsem, že mě Aleš svým smyslem pro humor a slovním ekvilibrismem dokáže rozpumpovat a že se i mým odpovědím lidé v sále zasmějou. Obecně se považuju totiž spíš za pochmurného Štíra. Jinak se pravidelně vídáme na křtech jeho kalendářů, uváděl mi křest knížky o Oldřichu Novém a jeho úžasný přítel Michal Jagelka mě několik měsíců provázel v Nedělním kolotoči. Věřím, že spolu ještě leccos upečeme.

Každopádně v pondělí 11.7. po 11. hodině nás můžete oba slyšet v již zmíněném pořadu Blízká setkání na Českém rozhlase Dvojka. Aleš se mě vyptával - jak jinak než mile a snad vás i trochu pobavíme.

A abych vás pobavila už teď, přikládám srovnávačku - foto, u nějž ani neznám dataci /ale bude hodně staré/ a snímek, pořízený včera v budově Českého rozhlasu. Další snímky nepotřebují komentář, na jednom držím v náručí svého vnoučka Bertíka, který už je mezitím téměř čtyřletý. Spojili jsme tehdy procházku s kočárkem s návštěvou karlínské restaurace U Mrtvýho ptáka, kde Aleš křtil svůj tradiční kalendář.

Zpět na přehled

Nahoru