Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2023 Podskalák by oslavil stovku

Podskalák by oslavil stovku

Dnes by se dožil 100 let režisér Zdeněk Podskalský, milovník života, krásných žen, ušlechtilých starožitností a inteligentního humoru.
Podskalák by oslavil stovku

V minulosti jsem opakovaně zpovídala jeho syna Zdeňka Podskalského ml. a pak samozřejmě Podskalákova věrného spolupracovníka Gustava Oplustila. Oba mi o něm říkali zajímavé věci a já získala takový příjemný pocit, jako bych ho znala. Škoda, že jsem nikdy nemohla mluvit přímo s ním, ale když jsem seděla v "jeho" věži, skoro mi napovídal... Jeho filmy stále žijí, díváme se na ně s radostí, ačkoli už je většinou známe téměř nazpaměť a já jen doufám, že jeho syn konečně vydá knížku, na které dlouho pracuje. Kdo jiný by měl o Podskalském vyprávět než právě on?

Na snímcích je Zdeněk Podskalský se svým dobrým kamarádem a spoluautorem některých filmů Vlastimilem Brodským, tým, s nímž natáčel Námluvy komtesy Gladioly a Podskalák s tanečnicemi, které kolem sebe měl vždy velmi rád. Autorem portrétu ZP z počátku 90. let je Eduard Karkan. Pan režisér zemřel 29.10. 1993.

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru