V restaurantu Vltava

A což teprve, když se potkáte na pražské náplavce s televizním publicistou Petrem Sojkou a historikem Richardem Biegelem, abychom společně natočili vstupy do pořadu Z metropole. Tématem byl restaurant Vltava, který mám ráda a často o něm píšu. Nechápu, že rodinný podnik s tradicí od roku 1947 stále chce někdo vymazat z mapy našeho malého pražského světa s vidinou jakýchsi nehorázných zisků? Doufám, že mu /nejen/ tento televizní příspěvek, ale i další fandové a znalci pomohou k zachování jeho existence. O chod podniku se stará již čtvrtá generace rodiny Soukupových a každý se u nich cítí jako doma. Je rozdíl přijít do podniku, který je no name, chvíli existuje a pak zase zavře, a přijít sem, kde si váží svých hostů a své práce. A opravdu nikomu tu nepřekáží, ani cyklistům, kteří jezdí okolo a rádi sem zajdou na pivo či limonádu.