Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2006 Činoherní klub

Činoherní klub

25. 10. 2006

Když se řekne Činoherní klub, vybaví se milovníkům divadla Petr Nárožný, Ondřej Vetchý či Stanislav Zindulka, a ze slavné minulosti Petr Čepek, Josef Abrhám, Jiří Hrzán nebo Jiří Kodet.

Činoherní klub

Když se řekne Činoherní klub, vybaví se milovníkům divadla Petr Nárožný, Ondřej Vetchý či Stanislav Zindulka, a ze slavné minulosti Petr Čepek, Josef Abrhám, Jiří Hrzán nebo Jiří Kodet. Jenže k Činoheráku stejně jako herci patří i nápovědka Irena Fuchsová (na snímku Tomáše Pánka). Nedalo mi, abych se dneska nezašla podívat na generálku hry Americký bizon, zda trojlístek Nárožný, Pavlata a Taclík bude potřebovat její služby. Irenka seděla poctivě v první řadě u lampičky, ale pánové byli našprtaní na jedničku. Petr Nárožný reagoval hbitě i v momentě, kdy jedna z divaček zvedla vyzvánějící mobil a začala telefonovat, takže poněkud rušila repliky na jevišti. Nárožný přerušil hru a řekl, že počká, až si to ta dáma vyříká,ale že ho překvapuje, že se tak chovají i lidé v pokročilém věku (v publiku byla většina důchodců)...a pak plynule pokračoval. Zkrátka profesionál. Americký bizon je drsná hra Davida Mameta a zítra má premiéru. Půjdete-li na ni, nechte si mobil radši doma. Bůhví, jak by Nárožný zareagoval napodruhé.

P.S.: Shodou okolností běžel večer na ČT 1 dokument o Kodetovi, jeden z těch zdařilých, kde se na zemřelého herce nepějí jen ódy. Jeho matka Jiřina Steimarová stále žije, píšu o ní ve své knížce Herecké romance (ještě pořád je k dostání v Praze např. v Luxoru a v Černé labuti).

Zpět na přehled

Nahoru