Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2007 Tunel Blanka

Tunel Blanka

27. 10. 2007
Zvykla jsem si, že mým jménem byl kdysi pojmenován sýr, ale proč, proboha, zrovna tunel? Navíc na Letné, kde jeho stavba zabírá třetinu pláně!  

Zvykla jsem si, že mým jménem byl kdysi pojmenován sýr, ale proč, proboha, zrovna tunel? Navíc na Letné, kde jeho stavba v současné chvíli zabírá víc než třetinu pláně!  Zatímco se vedou hlučné diskuse o umístění Kaplického knihovny, jaksi potichu se devastuje zeleň jen o kousek dál od tramvajové smyčky, kde by měla kontroverzní chobotnice stát. Vyjadřují se k ní všichni, přidám se tedy i já. Nové prostory Národní knihovna potřebuje, to je bez debat. Kaplického návrh vyhrál regulérní soutěž, to je také bez debat. Takže chyby jsou někde jinde. U pánů politiků a radních tohoto města. Jestliže už chybovali, nechť vše napraví moudře a poučeně. Knihovna by měla stát jinde a neukrajovat další travnatou plochu. Měla by být dostupná městskou dopravou, tedy např. metrem. Ale zrovna tak by mohla být v budovách magistrátu na Mariánském náměstí. Bezprostředně by navazovala na stávající objekt Klementina a páni radní mohou úřadovat třeba v Butovicích...

A ještě k tunelu Blanka: proč musí ústit zrovna v místě, kde jsou zelené plíce města? Pokud vás to také rozčiluje, na www.zachranteletnou.cz najdete petici. Vytiskněte si ji, vyplňte a pošlete straně zelených.

Zpět na přehled

Nahoru