Krize, nekrize, kuchařky jdou na odbyt
Alespoň se to tak jevilo dnes v klubu U bílého koníčka (mnozí si ho pamatují ještě jako klub SSM) na Staroměstském náměstí, kde se křtila kuchařka Znovu objevené recepty.
Alespoň se to tak jevilo dnes v klubu U bílého koníčka (mnozí si ho pamatují ještě jako klub SSM) na Staroměstském náměstí, kde se křtila kuchařka Znovu objevené recepty. Autorka Eva Filipová spolu s mistry kuchaři Jiřím Králem a Radkem Šubrtem vyprávěla o libé chuti hovězích líček, nadívané oháňky či zadělávaných drštěk a herečka Jana Švandová jim dávala za pravdu. Zatímco v Čechách jsme na tahle typicky česká jídla poněkud zanevřeli, v takové Francii si na nich klidně pochutnávají. Jediným problémem je, že se prý u nás špatně shání kvalitní, správně zralé maso, aby z něj pokrmy byly dostatečně chutné. Básník Jaroslav Holoubek zarecitoval něco Chateaubrianda a pak se přítomní pustili do ochutnávek. A jaké jídlo zvítězilo? Obyčejný prejt!