Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2009 Krize, nekrize, kuchařky jdou na odbyt

Krize, nekrize, kuchařky jdou na odbyt

23. 11. 2009

Alespoň se to tak jevilo dnes v klubu U bílého koníčka (mnozí si ho pamatují ještě jako klub SSM) na Staroměstském náměstí, kde se křtila kuchařka Znovu objevené recepty.

Krize, nekrize, kuchařky jdou na odbyt

Alespoň se to tak jevilo dnes v klubu U bílého koníčka (mnozí si ho pamatují ještě jako klub SSM) na Staroměstském náměstí, kde se křtila kuchařka Znovu objevené recepty. Autorka Eva Filipová spolu s mistry kuchaři Jiřím Králem a Radkem Šubrtem vyprávěla o libé chuti hovězích líček, nadívané oháňky či zadělávaných drštěk a herečka Jana Švandová jim dávala za pravdu. Zatímco v Čechách jsme na tahle typicky česká jídla poněkud zanevřeli, v takové Francii si na nich klidně pochutnávají. Jediným problémem je, že se prý u nás špatně shání kvalitní, správně zralé maso, aby z něj pokrmy byly dostatečně chutné. Básník Jaroslav Holoubek zarecitoval něco Chateaubrianda a pak se přítomní pustili do ochutnávek. A jaké jídlo zvítězilo? Obyčejný prejt!

Zpět na přehled

Nahoru