Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2009 Manekýny Hana a Olga

Manekýny Hana a Olga

3. 3. 2009

Při dnešní návštěvě u Jiřího Melíška jsme vzpomínali na jeho ženu Olgu, která leta působila jako jedna z našich nejlepších manekýnek.

Manekýny Hana a Olga

Při dnešní návštěvě u Jiřího Melíška jsme vzpomínali na jeho ženu Olgu, která leta působila jako jedna z našich nejlepších manekýnek. Ve smlouvě ovšem tehdy měla, že pracuje jako demonstrátorka zboží. Moc hezký název, že? Jak by se asi zamlouvalo dnešním top modelkám, kdyby za předvedení jednoho modelu dostaly desetikorunu?

Olga zemřela v roce 2002, ale její kamarádka Hana Svobodová, řečená Šiška ještě mnohem dřív. První manželka hudebního skladatele Karla Svobody byla velmi krásná a zároveň velmi inteligentní a ve společnosti prý svého muže vysoce zastiňovala. "Já jsem se mezi tehdejšími manekýnami pohyboval velmi rád, protože to byly skutečně nejen krásné, ale i chytré ženské. Navíc se jim ze slávy a z peněz nemohla zamotat hlava, protože jejich finanční odměna byla víc než skromná a zakázky v zahraničí byly velmi omezené. V Praze vždycky po přehlídce běžely celé šťastné do kuřecího grilu v Jindřišské ulici a konečně se dosyta nadlábly!" vzpomíná Melíšek.

Na snímku tmavovláska Olga Melíšková a blonďatá Hana Svobodová

Zpět na přehled

Nahoru