Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2009 Poslední růže od Casanovy

Poslední růže od Casanovy

15. 5. 2009

TV Barrandov mi dnes večer udělala radost, když pustila televizní film Poslední růže od Casanovy, který natočil režisér Krška v roce 1966!

Poslední růže od Casanovy

TV Barrandov mi dnes večer udělala radost, když pustila televizní film Poslední růže od Casanovy, který natočil režisér Krška v roce 1966! O jeho hlavním představiteli, herci s krásným francouzským jménem Felix le Breux jsem už ve svém Zápisníku psala v roce 2007 (stačí si zadat jeho jméno do vyhledávače na mém webu). Přiznám se, že ale tento film jsem dnes patrně viděla poprvé. Nicméně fotografie z něj mi půjčila na naskenování poslední hercova manželka, která si sama bohužel vlivem těžké ztráty paměti již nic nevybavovala. Po vyjití článku o Felixi le Breux ve Vlastě se mi tehdy ozvala hercova dcera, o níž jsem neměla potuchy nejen já, ale ani mnozí jeho kolegové. Když jsem ji však požádala o rozhovor, odmítla se slovy, že se s tatínkem nestýkali. Škoda, o ten rozhovor bych moc stála. Ať už se v soukromí zachoval jakkoli, herec to byl opravdu vynikající - a jediné, co mohu dceři pana le Breux doporučit, je: dokázat mu konečně odpustit - a článek by mohl být vhodným prostředníkem.... 

P.S.: Mimochodem velmi dobrou partnerkou mu v tomto filmu byla Milena Dvorská. Navíc byla tehdy skutečně mimořádně krásná.

Zpět na přehled

Nahoru