Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2012 Nová muzea v Praze

Nová muzea v Praze

26. 4. 2012

Mám ráda nadšence. Nebýt jich, tak by se zřejmě na světě nic nedařilo. Zatímco mnozí jedinci včetně našich vrcholových politiků myslí hlavně na své kapsy, pak jsou taky lidé, kteří chtějí dělat něco pěkného, zajímavého, smysluplného. 

Nová muzea v Praze

Mám ráda nadšence. Nebýt jich, tak by se zřejmě na světě nic nedařilo. Zatímco mnozí jedinci včetně našich vrcholových politiků myslí hlavně na své kapsy, pak jsou taky lidé, kteří chtějí dělat něco pěkného, zajímavého, smysluplného.Taková je Marie Holá, vdova po malíři Stanislavu Holém. Jeho pan Pip dělá lidem radost, ačkoli pan malíř už si řadu let stele obláčky jako polštářky a sluníčko má na dosah ruky. V Jilské ulici si můžete jeho dílo prohlédnout ve znovuotevřené Galerii U prstenu, kterou Marie Holá přivedla k novému životu. Budou se tu pořádat programy pro školy, výtvarné dílny, výstavy, ale můžete sem zajít i jen tak na kafe.

Se zajímavým projektem přichází také Ladislav Provaan v nedaleké Jakubské ulici. Právě finišuje s úpravama historického domu, v němž už je od dubna otevřena první část expozice Muzea gastronomie. V Muzeu si můžete projít celou historii kuchyně od rozdělání prvního ohně až po špičkovou gastronomii 21. století.

Zpět na přehled

Nahoru