Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2022 Krásné léto s knihou!

Krásné léto s knihou!

Mám ráda léto, slunce, moře, cestování a myslím si, že moje knížka První republika. Jak žily hvězdy, která se před pár dny objevila v knihkupectvích je právě taková prázdninová.
Krásné léto s knihou!

Příběhy v ní sice nejsou jenom slunné, ale uvědomuji si, že hodně snímků v ní nějak souvisí s prázdninovým časem. Většina herců právě teď balila /a jistě i nyní balí/ na cesty a někdy se stalo, že i během zdánlivě poklidného letního období se přihodilo cosi tragického... Posílám vám proto svou knížku, aby vás provázela na cestách, a pokud se zrovna nikam nechystáte, může vám nabídnout příjemnou společnost i u vás doma. Všem přeji krásné letní dny!

A nabízím ještě pár jmen, s jejichž osudy se setkáte: Jiřina Šejbalová, Hana Vítová, Věra Ferbasová, baletka Zdeňka Zabylová, Oldřich Kovář, malíři Rudolf a Fernand Váchovi, Jan Pivec, Vlasta Matulová, režisér Ladislav Brom, stavitelé Nekvasilové, František Troníček, kuchařka Marie Janků-Sandtnerová, uzenáři Beránek a Maceška, Růžena Nasková a Blanka Waleská, Eliška Pleyová, Jiřina Stránská, lékaři Zdeňka Čermáková, Jiří Brdlík a Ludvika Nová a další....

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru