Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2022 Nadílka ze Supraphonu

Nadílka ze Supraphonu

Ráda poslouchám před spaním příjemné hlasy a zajímavá vyprávění. Asi už choroba z povolání, kdy sama různá vyprávění přímo s posedlostí sbírám? Možná....
Nadílka ze Supraphonu

Tentokrát je přináší Supraphon a jde o audioknihy plné inspirace. Pro mě je naprostou jedničkou Zuzana Stivínová, interpretující paměti Vlasty Chramostové. Přiznala otevřeně, že ji to stálo mnoho úsilí a práce, ale kdysi to legendární herečce slíbila a navíc by si neuměla představit, že by je místo ní načetl někdo jiný. Texty Chramostové jsou samy o sobě nabité energií, doslova přetlakem a Zuzana Stivínová přesně ví, kde přidat a kde ubrat. I pro ty, kteří znají hereččiny paměti v knižní podobě, bude 2 CD objevné. Navíc přináší bonusy, v nichž Chramostová zpívá a recituje.

Jan Vondráček, který nově propůjčil svůj nezaměnitelný hlas prostředkům hromadné dopravy v Praze, načetl spolu s Evou Hacurovou povídky známé autorky Ireny Douskové Konec dobrý. U mě taky dobrý, chce se mi říct, Dousková zkrátka nikdy nezklame... ale to už si pouštím dalšího adepta - člena činohry ND Radúze Máchu, který si splnil sen a mohl si načíst Milana Kunderu - jeho Nevědění v překladu Anny Kareninové. Dílo vyšlo knižně vloni, CD ve formátu mp3 se 4 hodinami a 40 minutami je k mání nyní. Věřím, že to pro Máchu byl pořádný oříšek, ale rozlouskl ho statečně.

A pro odlehčení jsou tu Nejznámější konspirační teorie v podání Pavla Rímského. Jeho hlas dodává textům další dimenzi. Kdo se konspiracemi zabývá, nedozví se asi nic nového, ale CD mu je přináší pěkně na podnose a to se cení.

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru