Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2015 Dostala jsem dárek

Dostala jsem dárek

14. 7. 2015

Lenka Živná, s níž jsem se viděla zatím jen jednou v životě, ale svými fotografiemi a názory, prezentovanými na facebooku mě přesvědčila, že to s tvorbou myslí vážně, mi poslala fotografii.

Dostala jsem dárek

Lenka Živná, s níž jsem se viděla zatím jen jednou v životě, ale svými fotografiemi a názory, prezentovanými na facebooku mě přesvědčila, že to s tvorbou myslí vážně, mi poslala fotografii. Je na ní jeden ze symbolů mého dětství - Železniční most. Ostatně i tím mě "dostala". Nemohla tušit, jak miluju fotku rozesmátých dvojčat na tomto mostě od Dagmar Hochové a co jsem o ní kdy psala. Prostě se mi strefila do vkusu a do duše. Když tedy vyhlásila na Startovači, že sbírá peníze na vydání své básnické sbírky, neváhala jsem a drobně přispěla. Nyní mi za to Lenka poslala dárek... P

Program Startovač mě poprvé zaujal před třemi měsíci, kdy jsem díky němu poznala Milenu Novákovou, která se právě chystá vydat pozoruhodnou knihu o prvorepublikové hvězdě Trudě Grosslichtové. Mileně jsem nepřispěla finančně, ale rozhodla se jí pomoci s její propagací. Když jsem se s ní setkala osobně, překvapila mě svou vyzrálostí a znalostmi, které si o herečce dokázala sehnat. Proti armádě grafomanů a kompilátorů, kteří zásobují mnohé časopisy a weby různými opsanými povrchnostmi a bohužel i úplnými nesmysly, doslova balzám na duši. Tak jen houšť!

Zpět na přehled

Nahoru