Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2015 Ten recitál jsem zažila!

Ten recitál jsem zažila!

26. 5. 2015

Zrovna nedávno jsem si vzpomněla, jak jsem se jako malá holka - bylo mi deset - ocitla se svým tatínkem na recitálu Hany Hegerové v Divadle Na zábradlí.

Ten recitál jsem zažila!

Zrovna nedávno jsem si vzpomněla, jak jsem se jako malá holka - bylo mi deset - ocitla se svým tatínkem na recitálu Hany Hegerové v Divadle Na zábradlí. Musela to být vyloženě náhoda. Snad jsme šli spolu kolem na procházku a někdo nám řekl, že se právě prodávají lístky, snad ten recitál někdy v neděli paní Hegerová uváděla i v odpoledních hodinách. Není mi to jasné, neboť tatínek do divadla příliš nechodil a v týdnu pracoval mimo Prahu, a přehled o kulturním dění příliš neměl. Každopádně mě to tehdy nadchlo a od té doby jsem tušila, co je to šanson. Paní Hegerová působila na pódiu jako Pařížanka, měla černé úzké šaty a ve světelném kuželi byla jen ona a příběh, který sdělovala. Nedivte se tedy, že to, že se najednou dozvím o objeveném Recitalu ´70, jehož záznam ležel 44 let v archívu Divadla Na zábradlí, mě skutečně "dostalo!"  

Nyní Recital ´70 vydává na 2 CD Tomáš Padevět - zahrnuje 17 legendárních nahrávek a 3 další bonusové perly. Tenhle počin je o to cennější, že Hana Hegerová v srpnu 2011 ukončila svou kariéru, a takhle se ke svým posluchačům netradičně vrací!

Zpět na přehled

Nahoru