Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2015 V Bruselu už neví, co by zakazovali

V Bruselu už neví, co by zakazovali

23. 6. 2015

V Bruselu už asi opravdu neví, co by zakazovali. Zatímco utečencům nejsou schopní zakazovat, aby utíkali, vymysleli úředníci něco jednoduššího. Zakážou zveřejňovat fotky budov bez souhlasu architekta!

V Bruselu už asi opravdu neví, co by zakazovali. Zatímco utečencům nejsou schopní zakazovat, aby utíkali, vymysleli úředníci něco jednoduššího. Zakážou zveřejňovat fotky budov bez souhlasu architekta! Měla bych pro ně ještě dokonalejší návrh: měli by zakázat fotit cokoli bez souhlasu autora. Pekař musí dát souhlas s focením svých rohlíků, řezník s focením salámů, švadlena s focením svých šatů atd. Nejlepší by bylo ptát se na souhlas úplně u všeho, a po tu dobu, než se souhlasu dosáhne, vydávat noviny, časopisy apod. bez obrázků. Nevím ale, zda by text o budově také neměl projít schválením u architekta - co kdyby se ho autor nějakým způsobem dotkl, či nedej bože kritizoval?

Pokud nám vládnou tak byrokratičtí úředníci, zkáza říše evropské je už skutečně na dosah. A pak budou nastolena úplně jiná pravidla, takže je zřejmě na čase vyhodit fotoaparáty a pořídit si praktičtější pomůcky jako je burka. Ostatně i budovy by se mohly zahalit do černých hadrů, a pak už je fakt nebude chtít nikdo fotit, natož jejich snímky zveřejňovat.

Zpět na přehled

Nahoru