Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2017 Svatopetrské kování a technopárty

Svatopetrské kování a technopárty

23. 9. 2017 Fotek 3

Již počtvrté se dnes konalo v naší čtvrti Svatopetrské kování s ukázkami řemesel, vystoupením orchestru ZUŠ Biskupská a také s atrakcemi pro děti.

Svatopetrské kování a technopárty

Již počtvrté se dnes konalo v naší čtvrti Svatopetrské kování s ukázkami řemesel, vystoupením orchestru ZUŠ Biskupská a také s atrakcemi pro děti. Mohly si vyrobit vlastní "placku", vyrazit svou minci, anebo se prolézt Petrskou zvonicí, která bývá otevřená jen málokdy. Jen škoda, že se zatím nedočkala alespoň základní rekonstrukce interiéru. Opravdu by si to zasloužila.

Příjemný poklid, který tahle bohulibá akce nabudila, ovšem narušila akce zcela opačného charakteru. Petrskou ulicí proudily davy technopártistů s "alegorickými" vozy. Nemůžu si pomoct, ale techno rytmy jsou mi bytostně cizí a pohled na mladé lidi, z nichž někteří měli už v odpoledních hodinách v krvi dost promile, případně se potáceli zfetovaní a padali na auta zaparkovaná v ulici, mě rozhodně nenaplňuje pražádným optimismem. A už vůbec nevím, jaký je smysl těchhle pochodů, které se zaštiťují hesly o svobodě. Že by vymývání mozků?

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru