Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2020 Švandovo divadlo neváhá

Švandovo divadlo neváhá

Nic není jako dřív, koronavirová epidemie mění naše životy. A tak i návraty k běžnému fungování jsou jiné, než by člověk rád...
Švandovo divadlo neváhá

O to víc oceňuji přístup Švandova divadla, které od 25. května bude hrát i s omezením na 10 diváků v sále a se všemi náležitostmi, které tento provoz přináší. Navzdory úzkým mantinelům současných vládních opatření jsme se rozhodli začít hrát, protože se cítíme zavázáni našim divákům, ale i našemu zřizovateli. Budeme tedy hrát pro 100 na 100 %!“, říká ředitel Švandova divadla Daniel Hrbek. "Pro někoho je představa hrát pro 100 diváků v rouškách nepřijatelná, může se ale stát, že tato omezení přetrvají do další sezóny, a tak si chceme takový provoz vyzkoušet. Máme štěstí, že typ klimatizace, který u nás máme, je podle epidemiologů vhodný,“ uvádí ředitel smíchovské scény. Vedle bonbónků z vlastního repertoáru zařadí na program i vybrané inscenace Divadla Ungelt, které by za současných podmínek jinak nemohlo hrát vůbec.

U Švandů uvedou mj. černou gangsterskou komedii Zabít Johnnyho Glendenninga. Ta bude mít v září derniéru, jde tedy o poslední příležitost fandit Dominicovi v podání Jacoba Erftemeijera a zažít Roberta Jaškówa v roli drsného gangstera MacPhersona.

Na programu je také komedie CRY BABY CRY s Klárou Cibulkovou a Kristýnou Frejovou, oblíbená zejména u ženského publika. Vypráví o tom, jak pět žen v populárním kurzu life coachingu hledá návod na štěstí. A nechybí ani rázná komedie možná i o vaší rodině s názvem Pohřeb až zítra autorky Natálie Kocábové.

Na repertoáru se objeví i zatím poslední novinka letošní sezóny, krimi drama Lady Macbeth z Újezdu, příběh o lásce, svobodě a zabíjení z Prahy konce 19. století v režii Davida Jařaba s výtečnou Natálií Řehořovou v úloze ženy-oběti i ženy-vražednice.

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru