Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2018 Odešla Jana Štěpánková

Odešla Jana Štěpánková

Tak jsem myslela, že už letos na web nic závažného nenapíšu a budu vánočně rozjímat. Úmrtí Jany Štěpánkové mi ale nedá nevzpomenout na ni.
Odešla Jana Štěpánková

Tak jsem myslela, že už letos na web nic závažného nenapíšu a budu vánočně rozjímat. Úmrtí Jany Štěpánkové mi ale nedá nevzpomenout na ni. Byla to opravdová dáma se smyslem pro humor a ironii, nesla si v sobě něco ze svého tatínka Zdeňka Štěpánka (snad tvrdou disciplínu, určitou uzavřenost, ale naprostou profesionalitu) a něco ze své krásné maminky Eleny Hálkové (určitě zvláštní přitažlivost). Je mi líto, že odešla před Vánocemi, ale "zvolila si" stejné datum 18.12. jako vloni moje mam...inka či před 7 lety Václav Havel. To datum je už pro mě navždy nezapomenutelné. Jana Štěpánková byla stále elegantní a śvé stárnutí nesla důstojně, stále hrála, sledovala společenské dění, žádné neduhy nedávala najevo. Snad ji teď čeká někde nahoře její manžel režisér Jaroslav Dudek.
Na obrázcích si ji připomeňme z filmu Zpívající pudřenka, seriálu Taková normální rodinka, z Vinohradského divadla či ze seriálu Ranč U zelené sedmy, se svým slavným otcem a s manželem.

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru