Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2023 Zemřela profesorka módy a elegance

Zemřela profesorka módy a elegance

Od emeritní manekýnky Marty Pospíchalové jsem se dozvěděla, že tuto neděli 23. července zemřela její přítelkyně a úžasná profesorka oděvního designu a módní návrhářka profesorka Zdeňka Bauerová.
Zemřela profesorka módy a elegance

Informaci jsem zatím našla jen na stránkách VŠUP ovšem s drobnou chybou. Uvádějí, že jí již bylo 93 let, což vzhledem k tomu, že se narodila 17. listopadu 1930, není pravda.  Podle Martičky ještě paní profesorka před týdnem řídila auto a nic nenasvědčovalo tomu, že se blíží závěr jejího života. Byla to neobyčejně pracovitá, akční a inspirativní žena a jsem ráda, že jsem měla před řadou let možnost se s ní seznámit a zpovídat ji. Tehdy v roce 2011 ji vyfotila Lucie Čermáková v salonu v Jungmannově ulici - fotku přikládám. Paní profesorka vypadala stále nádherně a tvořila zrovna nové modely pro své zákaznice.  Druhé foto je z roku 1966 s Waldemarem Matuškou, pořízené během natáčení povídkového filmu Dýmky, který oblékala. Přikládám také několik jejích modelů.

Poslední rozloučení s akademickou malířkou prof. Zdeňkou Bauerovou proběhne tento pátek od 9.15 hodin v motolském krematoriu..

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru