Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2023 Zemřela Zdenka Hadrbolcová

Zemřela Zdenka Hadrbolcová

Tak to je mi opravdu líto.
Zemřela Zdenka Hadrbolcová

Zemřela Zdenička Hadrbolcová. Dožila se sice slušného věku (86), ale to nic neznamená. Ona stejně vždycky vypadala mnohem mladší. Byla taková správně "ulítlá". Nosila kšiltovky, krátké sukně, barevné oblečení a také chtěla hrát jiné než klasické divadlo, čehož důkazem je např. její působení v Divadle na okraji v pražském Rubínu, kam jsem za ní ráda chodila. Vážím si, že mi kdysi (v roce 2005) přišla pokřtít knížku Herecké balady, v níž je také zastoupená. Fotil ji tehdy Martin Kubica. Z mých kmotrů už žije jen jeden....

Byla dokonalá tajnůstkářka. Viz úryvek z našeho dávného rozhovoru:

O vašem krátkém manželství se studentskou láskou příliš nemluvíte stejně jako o zřejmě osudovém vztahu s Jiřím, s nímž už žijete 28 let. Odtajníte ho někdy?

Na mých dobrodružstvích mě – kromě toho podstatného – bavilo taky to, že byla tajná. Žádné dohry, žádné skandály. A Jiří už byl rozvedený. Když jsme se spolu „namluvili“, parafrázoval jeden náš vtipný známý Nezvalovu Manon Lescaut:“…Jiří je motýl, Jiří je včela, Jiří je rozum, která mi uletěla…“ Ale Jiří mi neuletěl a já jemu taky ne.

Zdenička nakonec uletěla, ale za Jiřím...

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru