Nacházíte se zde: Úvod Zápisník 2018 Benzínové pumpy a Jaromír Hanzlík

Benzínové pumpy a Jaromír Hanzlík

16. 2. 2018 Fotek 1

Nikdy bych nevěřila, že mě jednou budou bavit benzínové pumpy. Díky odborníkovi na slovo vzatému panu Václavu Loulovi jsem se dozvěděla, kdo je projektoval a kdo provozoval /nejen/ za první republiky.

Benzínové pumpy a Jaromír Hanzlík

Nikdy bych nevěřila, že mě jednou budou bavit benzínové pumpy. Díky odborníkovi na slovo vzatému panu Václavu Loulovi jsem se dozvěděla, kdo je projektoval a kdo provozoval /nejen/ za první republiky. Dnes mi o nich vyšel článek v deníku Právo. Přikládám fotku jedné z těch typických předválečných benzínek společnosti Fanto. Řekněte, nebyla kouzelná?

Dnes slaví 70. narozeniny jeden z našich nejlepších herců Jaromír Hanzlík. Je mi trochu teskno na duši, protože si čím dál víc uvědomuju, že čas je neúprosný a Léto s kovbojem, na nějž jsem šla do kina jako puberťačka, se už změnilo v podzim. Každopádně mu přeju hodně zdraví a ať si ještě hodně dlouho užije všechny ty nemovitosti, které připomíná dnešní vydání bulváru. Na fotce je malý Jaromír se svým tatínkem Františkem Hanzlíkem, který patřil k nejpopulárnějším opereťákům, dokud mu tenhle žánr v 50. letech soudruzi nezatrhli.

Zpět na přehled

Fotogalerie

Nahoru